Naše špaldová mouka je opravdu špaldová.
I když můžete na trhu najít také jiné mouky, které mají ve svém názvu špaldová, ne vždy se obsah špaldy, ze které jsou vyrobené, rovná tomu v moukách od Babiččiny volby. Zatímco některé mouky mají v sobě jen její podíl (nebo jsou vyrobené z hybridních odrůd nebo dokonce obsahují sto procent běžné pšenice), s moukou Babiččina volba si kupujete skutečnou špaldovou mouku, vyrobenou z prastarých odrůd špaldy. Pro naše špaldové mouky používáme odrůdy Attergauer, Ebners Rotkorn, Schwabenkorn, Ostro, Zollernspelz a Lohengrin.
Mouku můžete použít místo běžné pšeničné mouky v mnoha receptech na pečení vašich oblíbených moučníků. Hodí se také pro každodenní pečení domácího sladkého i slaného pečiva (bábovky a perníky, kynuté buchty, koláče, sušenky a cukroví, palačinky, chléb, rohlíky, housky). Vhodná je i pro přípravu kynutých těst. Pečivo díky ní získá jemně oříškovou chuť a aroma. Výrobky budou trochu tmavší a méně nadýchané než z pšeničné hladké mouky.
Tip: Mouku můžete smíchat z pšeničnou hladkou nebo špaldovou celozrnnou moukou v různém poměru podle vaší chuti a získáte tak různé varianty těst. Hladkou mouku špaldovou můžete také použít při přípravě kynutých těst.