(na 1 plech krekrů / asi 4 porce)
Na těsto:
K dokončení:
Těsto i tyčinky samotné jsou rychlé na přípravu. Proto nejprve začněte předehřívat troubu na 180–200 °C.
Do středně velké mísy nastrouhejte všechen sýr. Zasypte moukou a nastrouhejte máslo, lehce osolte – pro někoho ani není třeba, čedar je přirozeně slaný dost, nejlépe budete vědět po první várce. Protože ta určitě nebude poslední.
Všechny suroviny pořádně promíchejte. Nejlépe rukou a stěrkou. Nepoužívejte metlu, všechno by vám zůstalo v ní. Ze vzniklého těsta vyválejte placku přibližně ve tvaru obdélníku. Pokud těsto hodně lepí a máslo je změklé, můžete ho nechat hodinu odpočinout v lednici.
Výška těsta po vyválení bude asi 5 mm. Každou tyčinku pomašlujte rozšlehaným žloutkem. Posypte podle sebe hrubozrnnou solí, mákem, sezamem nebo jinými semínky. Pečte kolem 12 minut do křupava. Sledujte tyčinky, aby se nepřipalovaly. V případě potřeby v polovině pečení otočte plech.
Po upečení je nechte zchladnout na mřížce. Podávejte s lehkým dipem – skvěle chutnají se směsí zakysané smetany, česneku a bylinek. Hodí se i k paštikám, sýrové pikantní pomazánce nebo rajčatové salse.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.