Cibulový koláč

646 Cibulový koláč

Ingredience

NA TĚSTO:

  •      300 g hladké mouky na křehké těsto
  •      150 g másla
  •      2 stroužky česneku
  •      Sůl, pepř

 

NA NÁPLŇ:

  •      2 žluté cibule
  •      3 červené cibule
  •      200 ml červeného vína
  •      2 lžíce cukru
  •      1 větvička tymiánu
  •      20 g másla
  •      Sůl, pepř
  •      200 g zakysané smetany
  •      Hrst slunečnicových semínek

Použitá mouka

Postup

Mouku se změklým máslem, prolisovaným česnekem, solí a pepřem vypracujte v hladké těsto.

Těsto zabalte do potravinové folie a uložte na hodinu do lednice.

Cibuli nakrájejte na kolečka a na pánvi rozehřejte máslo.

Na rozehřátém másle nechte cibuli zesklovatět a poté nechte karamelizovat s cukrem.

Zvyšte teplotu a podlijte cibuli vínem, přidejte celou větvičku tymiánu. Tak dlouho vařte, až se víno co nejvíce vyvaří. Poté vyjměte tymián.

Těsto vyválejte do tvaru obdélníku a položte na plech.

Po celé ploše těsta rozetřete smetanu a na ní navrstvěte cibuli. Tu nevrstvěte po celé ploše, ale nechte asi 2 cm volný okraj.

Okraje přehněte přes cibuli a celý koláč posypte slunečnicovými semínky.Pečte na 180 °C asi 30-40 minut, nebo dokud okraje nebudou zlatavé.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.