Mléko, máslo, kůru, hřebíček a anýz dejte do hrnce a povařte, dokud máslo nezměkne. Nechte vychladnout.
Mouku, droždí, sušené ovoce a mleté koření promícháme v míse. Z rozpuštěného másla vyndejte koření, rozklepněte do něj jedno vejce a prošlehejte. Poté smíchejte se suchými přísadami.
V robotu nebo mixérem s hnětacími háky uhněťte těsto, dokud není hladké a pružné. Dejte buď přes noc do lednice nebo na 90 minut na teplé místo. Před dalším zpracováním nechte dojít na pokojovou teplotu (pokud je těsto přes noc v lednici).
Těsto rozdělte na 16 částí, každá by měla mít velikost pingpongového míčku. Uválejte z každé části kuličku a pak jemně zmáčkněte, abyste dostali bochánek. Tupou stranou nože udělejte na bochánku kříž a klaďte bochánky na plech vyložený pečícím papírem. Poté přykryjte útěrkou a nechte ještě 45 minut kynout na lince.
Troubu předehřejte na 200°C.
Bochánky pomašlujte rozšlehaným vejcem. Z mouky, cukru a vody udělejte pastu, ze které na bochánky malujte křížky podle stopy od nože. Pokud by se vám směs zdála moc suchá, přidejte trochu vody, dokud nedosáhnete krémovité konzistence.
Mazanečky pečte cca 15 až 20 minut, dokud nezačnou hnědnout. Po vyndání z trouby je potřete glazurou z cukru a vody, aby byly hezky lesklé.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.