Nutriční hodnoty je třeba vždy chápat jako orientační informace. Tyto hodnoty se přirozeně u všech potravin během roku mění tak, jak přirozeně kolísá aktuální kvalita použitých surovin. Nelze to eliminovat. Proto bývá zvykem využít k deklaracím tzv. tabulkové hodnoty, tedy takové údaje, které jsou dostupné v národních databázích a vychází ze skutečných měření průměrných vzorků. Podle použitého zdroje pak může lehce kolísat i to které číslo.
Uvedení výživových hodnot není ze zákona povinné a pokud údaje deklarovány jsou, nemusí být uvedeny všechny. Někde nemusíte najít například vlákninu, přestože mouka vlákninu obsahuje.
Celozrnná mouka bude vždy bohatším zdrojem vlákniny než ostatní druhy mouk, na to se můžete spolehnout, i když nebude na obale deklarována. Pro představu rozhodně můžete vycházet také z našich hodnot na webu.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.