Tipy, triky, postupy

Vedení domácího žitného kvasu
Blog Tipy, triky, postupy Čtení na 3 min.

Vedení domácího žitného kvasu

Chtěli jste si připravit doma žitný kvas a nevěděli jak na to? Přinášíme vám postup!

6 tipů na svačinu
Blog Tipy, triky, postupy Čtení na 3 min.

6 tipů na svačinu

Škola je zpět a my vám přinášíme tipy, jak připravit pestré svačiny na několik způsobů, nejen pro školáky, ale třeba na výlet nebo pro vás do práce.

3 tipy na ty nejlepší palačinky
Blog Tipy, triky, postupy Čtení na 3 min.

3 tipy na ty nejlepší palačinky

Palačinky jsou naše srdcová záležitost a to nejen v létě, ale celoročně. Jejich příprava je rychlá a nabízí nepřeberné množství variací i kombinací.

9 tipů, aby se dort vždycky povedl
Blog Tipy, triky, postupy Čtení na 3 min.

9 tipů, aby se dort vždycky povedl

Udělat výborný domácí dort chce cvik, ale s našimi základními tipy a triky přípravu korpusu hravě zvládnete.

5 tipů na pohodové pečení s dětmi
Blog Tipy, triky, postupy Čtení na 3 min.

5 tipů na pohodové pečení s dětmi

Přemýšlíte jak do pečení či vaření zapojit děti? Podívejte se na naše tipy, se kterými si pečení vychutnáte všichni.

Velikonoční škola pečení
Blog Tipy, triky, postupy Čtení na 3 min.

Velikonoční škola pečení

Velikonoce se kvapem blíží a je potřeba se na ně pořádně přichystat – doplnit zásoby a vybavit se recepty. Proto jsme pro vás připravili „velikonoční školu pečení“, díky které vás na velikonoční svátky nic nezaskočí.

Vejce – symbol Velikonoc a důležitý pomocník při pečení
Blog Tipy, triky, postupy Čtení na 3 min.

Vejce – symbol Velikonoc a důležitý pomocník při pečení

Vejce jsou vedle správně vybrané mouky jednou z nejdůležitějších ingrediencí pro pečení.

Droždí – co byste měli vědět, než začnete péct
Blog Tipy, triky, postupy Čtení na 3 min.

Droždí – co byste měli vědět, než začnete péct

Dalším tématem naší velikonoční školy pečení je droždí. Co byste o něm měli vědět, než začnete péct?

Druhy cukru a jak je využít v kuchyni
Blog Tipy, triky, postupy Čtení na 3 min.

Druhy cukru a jak je využít v kuchyni

Základem každého těsta je správně vybraná mouka. A pokud jde o pečení, cukr je jednou z nejdůležitějších ingrediencí, které používáme.

Základní recept na závin
Blog Tipy, triky, postupy Čtení na 3 min.

Základní recept na závin

Závin patří mezi tradiční dezerty. Těsto můžete naplnit jak sladkou náplní (strouhanými jablky, tvarohem, mákem, ořechy), tak i slanou (šunka, sýr).

Jak správně zaplést vánočku
Blog Tipy, triky, postupy Čtení na 3 min.

Jak správně zaplést vánočku

Nemůžete si zrovna vzpomenout, kam jste dali recept s nákresem, nebo se chcete konečně naučit plést vánočku ze šesti? Teď vám přinášíme přehledný návod, jak na to.

Základní recept na křehké pečivo
Blog Tipy, triky, postupy Čtení na 3 min.

Základní recept na křehké pečivo

Vybrat tu pravou mouku je někdy oříšek. Proto přinášíme přehled základních těst a mouk, které se do nich hodí.

Základní recept na třené těsto
Blog Tipy, triky, postupy Čtení na 3 min.

Základní recept na třené těsto

Třené těsto je jedním z nejoblíbenějších těst. Je velmi nenáročné na požadované suroviny a jednoduché na přípravu i vlastní pečení.

Kynuté těsto – pusťte se do toho
Blog Tipy, triky, postupy Čtení na 3 min.

Kynuté těsto – pusťte se do toho

Mnozí mají před kynutým těstem obrovský respekt, je totiž považováno za jedno vůbec z nejtěžších. Je náladové a často si tak nemůžete být jisti výsledkem. Díky našim tipům jej ale hravě zvládnete.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Velikonoční soutěž Soutěžit!
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.